הנגשת אתרים

זמן קריאה משוער: 2 דקות
הדיגיטל נכנס לחיינו בסערה לפני אי אילו שנים, וכיום קשה לדמיין תחום שלא נעזר, אל מול לקוחותיו, בפלטפורמה אינטרנטית כזו או אחרת. ההתנהלות היומיומית שלנו הופכת להיות תלויה יותר ויותר באתרי אינטרנט וביישומים דיגיטליים שונים. עם זאת, יש לזכור כי לא כולם יכולים להשתמש באינטרנט בצורה פשוטה ויום יומית ואפילו עלולים להתקשות בכך. כמו למשל: כבדי ראיה, בעלי מוגבלות פיזית, בעלי מגבלה נוירולוגית, כבדי שמיעה ועוד רבים אחרים. עבורם, הנגשת אתרי אינטרנט נחוצה והכרחית, על מנת לאפשר, גם להם גלישה פשוטה, נוחה וללא הפרעות.

מהי הנגשת אתרים?

הנגשת אתרים זו מערכת אותה יש להוסיף לאתר האינטרנט, המאפשרת גלישה פשוטה ושגרתית לאנשים עם מוגבלויות הזקוקים להתאמה ולהנגשה בעת גלישה באתרי אינטרנט. המערכת מאפשרת לכבדי ראיה להגדיל ולהקטין את הפונטים באתר, לכבדי שמיעה לקרוא את תיאורי הסרטונים השונים, למוגבלי התנועה להשתמש בעזרים נלווים ולחולי אפילפסיה לוותר על ההנפשות באתר מחשש להתקפים.

החוק קובע כי ישנה חובת הנגשה לכל בעליו של אתר אינטרנט הנותן שירות מכל סוג לאזרחי ישראל. לצד לשון החוק, ישנם קריטריונים הקבועים בחוק המגדירים מי חייב בהנגשה ומי לא:

  • עסקים עם מחזור מכירות ממוצע של מעל 1 מיליון ש"ח בשנה יהיו מחויבים בהנגשה מלאה של אתר האינטרנט.
  • עסקים הפטורים מנגישות באופן מלא יהיו עסקים עם מחזור מכירות הנמוך מ-100 אלף ש"ח בממוצע בשנה.
  • עסקים עם מחזור מכירות ממוצע גבוה מ- 300 אלף ש"ח בשנה ושאתר האינטרנט שלהם הוקם אחרי אוקטובר 2017 יהיו חייבים בנגישות מלאה.
  • עסקים עם מחזור מכירות ממוצע גבוה מ – 300 אלף ש"ח בשנה ואתר האינטרנט שלהם הוקם לפני אוקטובר 2017 יהיו חייבים בנגישות חלקית ויקבלו פטור מנגישות מלאה עד לשנת 2020. הנגישות באתר תכלול הצהרת נגישות, הנגשת פרטי יצירת קשר והנגשת התפריט הראשי של האתר.
  • עסקים עם מחזור מכירות שנתי ממוצע הנע בין 100-300 אלף ש"ח יהיו חייבים בנגישות חלקית ויקבלו פטור מנגישות מלאה עד שנת 2020. הנגישות באתר תכלול הצהרת נגישות, הנגשת פרטי יצירת קשר והנגשת התפריט הראשי של האתר.

ישנן 3 רמות שונות להנגשת תוכן אינטרנטי באתרים השונים:

  1. A- רמת ההנגשה הנמוכה ביותר.
  2. AA- רמת הנגשה בינונית.
  3. AAA- רמת ההנגשה הגבוהה ביותר.

עבור מי מיועדת הנגשת האתר?

בעלי מוגבלות פיזית: אנשים המתקשים להזיז את העכבר בצורה חופשית לרוב ישתמשו במקלדת המחשב על מנת לגלוש באתרי האינטרנט. עבורם, יש לאפשר תנועה באמצעות כפתורי ניווט הנשלטים באמצעות המקלדת כגון: דילוג בין דפדפנים, לחיצה על תפריטים, חיפוש ואלמנטים אחרים.

כבדי ראייה: גם כבדי ראיה ואפילו עיוורים יוכלו לגלוש בחופשיות וללא מגבלות באתר מונגש. זאת על ידי שילוב כפתורי התאמה הקוראים את המלל על המסך.

אוכלוסייה מבוגרת: הנגשת האתרים מסייעת לאוכלוסייה המבוגרת על ידי מתן האפשרות להגדלת טקסטים, להדגשת מלל חשוב, להדגשת צבעים ואותיות, להתמצאות קלה ופשוטה, לסימון בולט ונוח של קישורים ואפשרות לביצוע פעולות עכבר פשוטות. כך תוכל ליהנות האוכלוסייה המבוגרת מגלישה נוחה, קלה ופשוטה ברחבי האינטרנט לכל מטרה.

סובלים ממחלת הנפילה: אפילפסיה היא מחלה נירולוגית מוכרת, הגורמת לפרכוסים. הנגשת אתרים לחולי האפילפסיה מאפשרת חסימה של אורות מהבהבים ואנימציה על המסך על מנת למנוע התקפים. עם החסימה יוכלו הסובלים ממחלה זו לגלוש בבטחה באתרי האינטרנט השונים.

למה חשוב להנגיש אתר אינטרנט?

בראש ובראשונה כדי לעמוד בחוקי מדינת ישראל ובכך להימנע מקנס גבוה בגין אי עמידה בלשון החוק. בנוסף, חשוב לזכור כי הנגשת האתרים מובילה לחשיפה גדולה יותר לקהלי יעד רבים שעשויים להפוך ללקוחות הבאים שלכם.

לצד 2 הסיבות – המשפטית והמסחרית, להנגשת האתר חשיבות חברתית ראשונה במעלה התורמת לשילובן של אוכלוסיות חלשות בחברה הכללית ומאפשרת להן שוויון הזדמנויות.

מהן האפשרויות העומדות לפנינו בבואנו להנגיש את האתר שלנו?

כיום, עומדות בפני עסקים במדינת ישראל 3 אפשרויות להנגשת אתר אינטרנט:

  1. הוספת תוסף אינטרנטי ללא עלות לאתר – התוסף מאפשר הנגשה חלקית של האתר ברמה של כ – 20% ממה שמחייב בחוק.
  2. הנגשה מלאה מותאמת אישית של האתר – זהו הפתרון המקיף ביותר שקיים. עם זאת, אליה וקוץ בה: עלות הנגשה מותאמת אישית יקרה מאוד ודורשת שעות תכנות רבות.
  3. הנגשה מתקדמת – הוספת מערכת הנגשה לאתר. ההתאמה אינה מותאמת אישית, אך מאפשרת הנגשה העומדת בלשון החוק, כאשר עלות המערכת שווה לכל כיס והטמעתה מהירה.

ל- WebTheNet ניסיון רב בהנגשת אתרי אינטרנט על סוגיהם השונים. אנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר ולהפוך גם את האתר שלכם לזמין ונוח לשימוש עבור כולם.

לפרטים נוספים, שלחו לנו הודעה.

אם אתם כבר בשוונג...

לא כדאי שלפחות תקבלו ייעוץ מקצועי

לפני שאתם קופצים ראש
לג’ונגל שקיים בתחום הדיגיטלי?